Igor Golub

Na sceni je debitirao 1976. u predstavi Orlovi rano lete. Od tada do 1984. godine radi s kazališnim pedagozima i redateljima te glumi u predstavama za djecu i mlade, a od 1991. u profesionalnom je angažmanu.

Od devedesetak dosad odigranih uloga mogu se izdvojiti: Wurst u Weissovim Patnjama gospodina Mockinpotta, Scapin u Molierovim Scapinovim spletkama, Saša u Antigoni u New Yorku Glowatzkog, Sirotanović u Zagorkinim Jalnuševčanima, Mačak u Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja, Anučkin u Ženidbi, uloge u predstavama Ljubav je jača od mača Jasena Boke i Igrajmo Držića, narednik Trotter u Mišolovki te uloga Willyja Lomana u Millerovoj predstavi Smrt trgovačkog putnika.

Treba izdvojiti i uloge u predstavama za djecu i mlade: Dugonja u Širolinom Dugonji, Trbonji i Vidonji, Teta i Stric u Kruger-Ludwigovom Maksimilijanu Zviždukalu, Bulli u Ludwigovim Bela, Boss i Bulli, Gospon Bau-Bau u Makelinom Gospon Bau-Bau te Vuk u Tri Praščića.

Za predstave za djecu: Grimmove priče i Pričam ti priču potpisuje i režiju. U posljednje dvije godine surađuje s Gradskim kazalištem u Sisku (Pantagruel u Gargantuovskim pripovijestima i Amfitruon u Amfitruonu) i Kazališnom družinom Pinklec u Čakovcu (Mož u Mož i žena i Nikola Zrinjski u Nikoli Sedmom).

Za ulogu Hansa Lomeiera u Schimmelpfennigovoj Arapskoj noći dobio je nagradu za najboljeg glumca na Festivalu ASSITEJ 2005. u Čakovcu.

Za ulogu Woyzecka u predstavi “Woyzeck” Georga Büchnera u režiji Same M. Streleca , nominiran je za Nagradu Hrvatskog glumišta 2009. za najbolje umjetničko ostvarenje, u kategoriji drama, za glavnu mušku ulogu.

Za ulogu Willyja Lomana u predstavi “Smrt trgovačkog putnika” Arthura Millera u režiji Vanje Jovanovića nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta 2022. godine za najbolje umjetničko ostvarenje u kategoriji drama za glavnu mušku ulogu.