Vizija kazališta 2012-09-26T14:45:22+00:00

Vizija kazališta

“Gradsko kazalište za grad kulture”

Osnovna vizija Kazališta Virovitica je diverzifikacija financijskih resursa i osiguravanje financijske stabilnosti koja bi omogućila održavanje postojeće repertoarne politike, veći broj gostovanja i nacionalnih te regionalnih koprodukcija.

Također, naša dugoročna vizija jest i financijskim napretkom ostvariti mogućnost za još većom diverzifikacijom kulturnih aktivnosti u gradu i regiji. Kazalište je već sada, u nedostatku ostalih kulturnih subjekata u okolici, funkcioniralo na nešto višoj razini od same scene s repertoarom. Do sada smo u potpunosti sudjelovali i redovito samostalno producirali niz reprezentativnih kulturnih manifestacija, festivala i događaja, i upravo u toj spoznaji vidimo budućnost svog postojanja. Kazalište bi sa svojom produkcijskom sposobnošću i ozbiljnošću, u budućem razvoju trebalo funkcionirati kao anticipator zanimljivih nezavisnih umjetničko-kulturnih ideja i sadržaja, koji bi svojom realizacijom, ali i naklonošću vidljivo zainteresirane publke, izgrađivali sve snažniji imidž grada kulture, grada dobre energije i izvrsnih ideja! Tim napretkom, za koji smo itekako spremni, stvorili bismo klimu kulturne produktivnosti, a moguće da bi i s vrlo malim, ali pogođenim invensticijama, započeli razvoj kulturnog turizma – upravo u Virovitici.

Vizija Kazališta Virovitica kao malog kulturnog centra, što ono zapravo i jest, je dinamičnost, produktivnost, suvremenost, profesionalnost, diverzifikacija aktivnosti i događanja, prilagodljivost novim trendovima, stalan i predan rad i rast koji se već i sada u ambiciji i produkcijskoj izvrsnosti svakog pojedinačnog projekta itekako osjeća.