Misija kazališta 2012-09-26T14:46:03+00:00

Misija kazališta

“Malo kazalište koje zna kako!“

Misija Kazališta Virovitica je biti kazalište koje zabavlja, obrazuje, intrigira, preispituje, osvaja, njeguje stare tradicije, ali i stvara i promiče novu suvremenu i kulturnu sliku društva i kazališne publike koja nije pasivna, već sudjeluje, koja ne iščekuje, već traži. Konstantna opčinjenost kazališnom umjetnošću, osluškivanje potreba publike i njihovih reakcija, biranje pravih tema i dramskih tekstova koji svakom novom izvedbom, svakom prodanom ulaznicom kupuju nove stalne gledatelje – to je naša snažna misija.

S ponosom predstavljamo brojnoj zainteresiranoj publici vrhunska dramska ostvarenja, ne podilazeći nedostatku kazališne konkurencije, već iskorištavajući mogućnost da se domicilna publika nauči i navikne isključivo na najbolje! U stalnoj želji da nagradimo vjernu domaću publiku raznovrsnim i vrhunskim scenskim ostvarenjima, kazališnim revijama i festivalima, i sami smo postali sve češće nagrađivani od strane kritike, ali i široke hrvatske i strane kazališne publike.

I upravo u tome leži razlog naše dosadašnje stabilnosti i postojanosti – poznavanje, ali i iskrenost prema vlastitom tržištu, što je dovelo do nacionalne prepoznatljivosti.

Razlog našeg postojanja je ukratko, biti mjesto koje svim dobnim skupinama donosi vrhunska i čarobna kazališna ostvarenja, ujedno zračeći profesionalizmom, organiziranošću i promišljenošću iz svakog podjednako bitnog produkcijsko – poslovnog segmenta. To je osnovno pravilo Kazališta Virovitica – malog kazališta koje zna kako.