Silvijo Švast

Silvijo Švast rođen je 2. ožujka 1999. godine u Virovitici. Nakon završene jezične gimnazije u Virovitici, 2017. godine upisuje glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, kasnije Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. 2020. godine završava BA studij te iste godine upisuje MA studij glume i neverbalnog teatra na akademiji za umjetnost i kulturu.

Glumom se počeo baviti još u osnovnoj školi, a u petome razredu osnovne škole pridružuje se kazališnoj dramskoj skupini pod vodstvom virovitičke kazališne glumice i voditeljice dramskog studija, Snježane Lančić. Tijekom studiranja glumio je u nekoliko profesionalnih predstava. U predstavi Kazališta Virovitica DNK, Dennisa Kellya u režiji Petra Kaukova Švast utjelovljuje lika Richarda. U lutkarskoj predstavi Gradskog kazališta Požega i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Zatočenik kule Bro pod mentorstvom Hrvoja Seršića animira protagonista Mr. Kvu. Također glumi u predstavi Istarske priče te u predstavi po tekstu Borisa Senkera Sanjari budućnosti, obje u režiji Roberta Raponje.

Glumu je magistrirao 2021. godine pod mentorstvom Tatjane Bertok-Zupković na ulozi Bernarda u predstavi Kazališta Virovitica Smrt trgovačkog putnika, Arthura Millera u režiji Vanje Jovanovića.

Neverbalni teatar magistrirao je 2023. godine pod mentorstvom Jasmina Novljakovića predstavom Kolona…opet.