Sara Lustig

Sara Lustig rođena je 10. rujna 1989. godine u Osijeku, gdje je završila Opću gimnaziju nakon koje 2010. upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer Gluma i lutkarstvo. Magistrirala je 2016. godine.

Glumom se počela baviti u osnovnoj školi, a 2003. godine osvaja nagradu za najbolju glumicu u kratkom filmu “Duhovi iz Australije”, HRT-ove emisije OTOKAR. U sklopu studija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku odigrala je Marca u komediji “Art” Jasmine Reze pod mentorstvom Roberta Raponje, Evu u drami “Vučjak” Miroslava Krleže pod mentorstvom Zlatka Svibena, Prosca drame “Giga Barićeva” Milana Begovića pod mentorstvom Zlatka Svibena. Igra Alisu u predstavi “Alisa u zemlji čudesa” redatelja Ognjena Petkovića u Hrvatskom domu Vukovar, kao i Ženu u predstavi “Dok nas smrt ne rastavi” redatelja Dalibora Jurišića.  U suradnji s Makedonskim kulturnim društvom u Osijeku igra Balerinu u predstavi “Mater mu jebem, tko je počeo prvi” autora Dejana Dukovskog u režiji Angelča Illievskog. 2015. godine magistrirala je lutkarstvo na ulozi Majke u predstavi “Duga” Dinka Šimunovića, a ansambl predstave osvojio je četiri nagrade na 48. PIF-u. Virovitičkoj publici predstavlja se predstavom Kralj Ubu u režiji Samo Streleca.

Ulogom Kaštanke u predstavi “Kaštanka”, koprodukcije Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar u režiji Vjere Vidov, osvaja čak osam nagrada za ulogu i animaciju, a 2018. godine nominirana je i Za Nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade.

2021. godine upisuje magisterij Lutkarska režija pri Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te pod mentorstvom Tamare Kučinović s ispitom trećeg semestra osvaja nagradu za Cjelovit lutkarski izraz na 12. Bugojanskom lutkarskom bijenalu.