Pipove dogodovštine

Dunja AdamOdrastanje je vrijeme kad imamo najviše pitanja o svijetu koji nas okružuje. Dječji pogled na svijet neograničen je u svojoj radoznalosti i želji da se sazna baš sve. Kako nastaje ovo ili zašto služi ono, pitanja su koja djeca svakodnevno i neumorno postavljaju.
A mali Pipo, stvoren u kreativnoj radionici Dunje Adam i glumaca virovitičkog kazališta predvođenih redateljicom Lidijom Helajz, osim što je originalan, beskrajno radoznao, dinamičan, živ, nestašan i nezaustavljiv, želi odgovor na baš svako pitanje i pršti od spremnosti na samostalno otkrivanje svijeta u kojem odrasta.
On je odgovore, koji odraslima uvijek nedostaju, spreman otkriti i sam, pa upada u niz avantura koje mu svakodnevicu pretvaraju u uzbudljivo i krajnje zabavno upoznavanje sa svijetom. U dječjem svijetu ništa nije nezanimljivo, nedohvatljivo i nemoguće, a radoznalost je pokretački motiv i vodič u svakodnevne pustolovine. U ovoj zabavnoj lutkarskoj igri, punoj dinamike, pjesme i smijeha, Pipo na duhovit način uvodi dječju publiku u svoj svijet, on pita, traži, gleda i istražuje, a njegova ga beskrajno radoznala priroda uvodi u neobične i često dramatične situacije.
Ovaj prvi ozbiljniji suret virovitičkog kazališta s lutkarskom umjetnošću otvorit će sasvim novi svijet i za naše najmlađe gledatelje, uvodeći ih u pustolovinu svakodnevice, na način na koji i sami otkrivaju svijet koji ih okružuje. A ništa u tom svijetu nije onakvo kakvim se čini na prvi pogled, pa čak i naizgled sasvim banalna svakodnevica ima miris nepoznatog, uzbudljivog i nepredvidiljivog.
U takvoj situaciji mali lutak Pipo postaje veliki vođa neočekivane pustolovine. Edukativno-zabavni lutkarski komad za najmlađe pogled je na svijet iz dječje perspektive, a takav svijet, morat ćete nakon ove vesele predstave priznati i sami, izgleda bitno drugačije – i znatno je zabavniji – od ovoga kojeg, mi odrasli, živimo.

Jasen Boko

Nema dodanih slika u galeriji